Student ble anklaget for fusk på eksamen

En student som ble anklaget for fusk på eksamen.

En student ved Høgskolen i Innlandet har saksøkt staten etter å ha blitt utestengt i to semestre for å ha fusket på en kontinuasjonseksamen. Studenten bestrider anklagene om fusk og mener at hun ikke brøt eksamensreglementet ved å bruke deler av sin tidligere eksamensbesvarelse.

Ifølge plagieringskontrollverktøyet Ouriginal hadde studenten brukt sin tidligere eksamensbesvarelse i “vesentlig grad”. Verktøyet fant to lengre avsnitt med henholdsvis 72% og 98% tekstlikhet med studentens tidligere besvarelse i samme emne noen måneder tidligere. Etter å ha blitt felt i både klagenemnda ved høgskolen og i Felles klagenemnd, ble studenten utestengt i to semestre.

Eksamenen ble annullert – hva nå? En guide til dine muligheter

Studenten hevder at hun ikke fusket og brukte kildehenvisninger i de to avsnittene hun er anklaget for å ha skrevet av fra sin tidligere eksamen. Hun viste til den svenske psykologen Roger Säljö og pedagogikkforsker Gunn Imsens forståelse av den russiske psykologen Lev Semjonovitsj Vygotskij. Ifølge studentens advokat Magnus Stray Vyrje var hun ikke forpliktet til å henvise til sin tidligere besvarelse, da hun kun brukte disse kildene i teksten.

Mistenkt for juks ved USN – Universitetet i Sørøst-Norge

Regjeringsadvokaten mener derimot at studenten brøt eksamensreglementet ved å unnlate å vise til sin tidligere eksamensbesvarelse og viser til de to avsnittene som er nærmest identiske. Regjeringsadvokaten mener også at det ikke er tvil om at det foreligger et forsettlig brudd på eksamensreglementet, da “klipp og lim” av eget arbeid forutsetter en aktiv handling.

Det er imidlertid uenighet om studenten har erkjent å ha brukt sin tidligere eksamensbesvarelse. Regjeringsadvokaten mener at studenten har erkjent bruken, mens studentens advokat Vyrje benekter dette.

Rettssaken vil gå for Oslo tingrett fredag 14. april. Det er satt av én dag til behandling av saken.

Kilde: https://khrono.no/student-ble-felt-for-a-skrive-av-en-eksamen-hun-strok-pa/773874

Gratis advokat i fuskesaker

Av advokat Kristoffer Dalvang

Jeg heter Kristoffer Dalvang og jobber som advokat og partner i Advokatfirmaet Teigstad AS. Jeg har mange års erfaring innen studentsaker og bistår til en hver tid studenter over hele landet. Ta gjerne kontakt for en gratis vurdering i din sak.

  Har jeg rett på fri rettshjelp?

  Hva kan dere hjelpe meg med?

  Send oss en uforpliktende e-post!

   

  Trenger du advokatbistand?

  Få saken din vurdert av en advokat helt gratis!

   Har jeg rett på fri rettshjelp?

   Hva kan dere hjelpe meg med?

   Send oss en uforpliktende e-post!

    

   X
   Kontakt oss